Nordisk mesterskab kalder , så Truckpower tilmeldte sig for at prøve at få noget andet ler på bagdækkene end det danske.Vi var 4 der ville med, så Lars på motorcykel og Claus, Jørgen og Bjarne i MAN’en så skulle det nok gå.Så med traktoren læsset torsdag aften var vi klar til at tage færgen til Norge fredag aften. Alt var i fineste orden indtil vi kunne se vi nok var lidt forsinkede, men hos tolden gik alt som smurt og vi nåede at komme med som planlagt.På færgen gik snakken lystigt om hvordan det nu skulle gå om det var taber eller sejrsbolcher der skulle ædes på vej hjemad. Bare ik’ sidst – så er der bare langt hjem.Vel ankommet til Kristianssand, igennem tolden og så første rasteplads og sove for natten. Vi ville ikke køre i uvant område om natten i smadder regnvejr. Der er jo en del sving, bakker og tunneler op ad vej nr. 39.Efter morgenmaden var indtaget drog vi nordpå og så en masse flot landskab, som vi ikke ville have set om natten. Og Lars fik Yamaha’ens km.tæller til at vise et par hundrede km. mere end MAN’ens – han kan ikke lade være med at køre på de små gedestier.Vel ankommet til Bryne lidt før middag fandt vi en plads i ryttergåden og fik Truckpower ud i det smukke Norske sommervejr. Vi var vist de sidste danskere, men dejlig tur derop.Stævnet begyndte kl. 13.00, og hurtigt kunne vi se at der ikke var meget bid i den bane. Slæden var sej at starte og der kom ingen fart på. Lidt bekymrede blev vi nok når motoren var rykket helt frem, så den er jo noget tungere i snuden nu. Kort i 1. træk og lang i 2. træk ?? Hvad gør vi ? Nå, vi ser i morgen hvordan banen ser ud. Vejret var fint og de forskellige klasser blev afviklet på fornuftig vis, så sidst på eftermiddagen var stævnet slut for lørdag.Så skulle tiden jo bruges på hyggeligt samvær. Og vi faldt i snak med en venligsindet nordmand som har importeret en Harley horse, som skal køre pulling i 600 kg. klassen. Efter lidt sludren spørger Jørgen forsigtigt, som han er – ka’ den starte? Puha der blev stille. Så fik han at vide han var heldig ikke at være svensker, for så…, men han var jo en flink gut så han startede den. Herlig maskine. Og det endte en dejlig snak med Harley gutten. Vi var rundt at sludre indtil mørket lagde en dæmper på en dejlig dag og så ellers i kassen – søndag er jo lige om lidt.

Fra morgen af fræsede baneteamet de første 20 m. af banen, vi snakkede om hvorfor de ikke kørte hele banen igennem. Men tromlet blev den og den så egentlig fornuftig våd og fast ud. En del sten er der deri, men ikke flint eller skarpe. Der truede lidt med regn, men et er jo at true – det ved vi.Vi skulle køre i klasse 3, men pludselig skal Pro-stock starte med 1. gennemløb – så 2500 kg.’s 1. gennemløb. Lidt travlt får vi da vist nok. Da det så er TRUCKPOWER’s tur vil den ikke starte – p.., den får ingen diesel. Luftes ud , tjuhej hvor det går med maven fyldt med flagrende sommerfugle.Wruuum – jo nu er Transmash’en vågnet. Ind på banen og kæden i det lange træk.Grønt flag og håndtaget frem – hjulene spinder lystigt, men ikke nogen rigtigt forhjulsløft eller rigtig fart på – det tager laaang tid og så konverterer TRUCKPOWER til dampmaskine ved en 80-85 m. . Ved ca. 90 m. knaldrer den som et maskingevær (kender lyden – toppakning), og trækket bliver målt til 93,79 m.

Øvvv også, de tre øvrige i klassen har mulighed for 2. forsøg- det har vi ikke.Museumspower 2 og Sledgekiller 2 tager 2 forsøg, Dingo kommer ikke til 2. forsøg grundet problemer.

3’ER – MUSEUMSPOWER 2 ( 68,98 M. )

2’ER – DINGO ( 90,58 M. )

1’ER – TRUCKPOWER ( 93,79 M. )

NORDISK MESTER 2500 MODIFICERED 2010

YES YES YES

Så blev der glæde i TRUCKPOWER lejren, trods den smadrede toppakning.Så mange problemer med for høj temp. i topstykkerne i år, og så køre til Bryne og blive nordisk mester – kan det være bedre? Efter en kølig pilsner gav vi os i kast med at skille motoren ad, da vi jo har en smule viden omkring hvor lang tid det tager at fikse topstykket igen. Lige om lidt er der jo lørdag og finale i DM. Denne gang var det så cyl. 2 i højre side, ikke som vanligt cyl. 5. Læssede traktoren så vi var klar til at drage sydpå tidligt mandag morgen, da vi havde en ide’ om at komme ud at se den store kanon stilling syd for Kristianssand inden færgen sejlede til aften. Når vi nu havde køre af vej 39 op til Bryne, mente Lars og Claus at vi skulle køre af 44’eren hjemad indtil Egernsund. Jørgen og jeg var helt med på den. Sikken smuk natur der er denne vej med udsigt til Nordsøen mange steder. Lidt bakker og sving, men en fornuftig vej. Lars ville fortsætte til Flekkefjord på offroaderen, og vi skulle så stikke tværs over til 39’eren igen. Claus fik IKKE lige vredet i rattet på rette sted så pludselig var vi på vej til Flekkefjord også. Sikken en tur , hårnålesving, bakker og små veje. Vi tabte næsten en time i forhold til GPS’en. Sådan en omvej koster jo lidt , så der var en norsk turistbus der mente at vi havde for lidt spejle i venstre side på MANdolinen så det ene blev afmonteret og det andet blev lavet til en 16- 20 stykker sammenstykket glas. Og en Ford Fiesta mente den havde forkørselsret uden at vige lidt, så en lille ridse i kofangeren blev det også til fra et autoværn. Endelig på 39’eren igen og så skulle vi have fundet en rast hvor der skulle vandes noget norsk græs. Så holder der et par store tyske BMW motorcykler som har været på Nordkap, falder i snak med dem og de skal da lige se hvad kassen rummer. Vi snakker nok lidt gebrokent tysk , men pludselig tilføjer Jørgen ( hvem ellers ) acht und dreizig liter haubraum . Den klingede lige ind og hver gang vi var lidt i bekneb med udtalen, sagde de venlige tyskere acht und dreizig liter haubraum. Muntrede os lystigt men videre skulle vi jo – kanonen ventede på Møvik fort. Sikken en kæmpe bygningsværk der blev lavet under krigen, og kanonen står intakt fra krigens tid. Den er en ” lille ” sag med et løb på 380 mm. ( 38 cm. ) knap 20 m. lang og vejer 110 tons. Med en 500 kg. granat kunne den skyde 55 km. og granaten kom op i en højde af max. 20 km. Fra at der blev trykket på knappen til den landede på max. længde gik der 120 sek.

Spændende at se, men også skræmmende over, hvad der forgik dengang. Ned til færgen, og der mødtes vi med resten af danskene der skulle med. Fik hver især delt ud af dagens og weekendens oplevelser. Ombord på færgen spiste vi os grundigt mætte i den store buffet ( lang tid siden i morges) , de kan nu godt lave mad ombord. Så var Danmark pludselig i sigte og vi kom hjem til masser af vand og blæst med en flot pokal i forruden.

Tak til de 3 herlige gutter der var med i Norge for en god tur , resten af teamet der var derhjemme samt hele det tålmodige bagland , og ikke mindst Claus – han holder på og får MAX. ud af den traktor og giver os så meget hyggeligt samvær.

Lidt billeder fra turen

http://picasaweb.google.com/115339307290156079160/2010_08_22#

Og lidt stemnings billeder fra hjemturen

http://picasaweb.google.com/115339307290156079160/StemningsbillederFraNorge02#

Og til sidst lidt video fra 44’eren

http://www.youtube.com/watch?v=2qskIkky5Js

http://www.youtube.com/watch?v=JlRHQnp1HwM

http://www.youtube.com/watch?v=8R7b56cWx0U

Se bort fra vindstøj og bump og nyd bare turen.